Home

HobbyWorld

Inhoud

"When your hobbies get in the way of your work - that's OK; but when your hobbies get in the way of themselves... well..."~ Steve Martin quotes

WELKOM OP MIJN SITE!

Hey!
Mijn site is nog lang niet helemaal af! Je kan voorlopig enkel op de ruimte-en hobbydingen klikken! ;)
Voor het geval dat je nog niet echt veel, of zelfs helemaal niets kent van het haken, of gewoon een steek bent vergeten, heb ik hier de steken voor jullie uitgelegd!


OPZETLUS: Er zijn hier verschillend manieren voor.
Ik draai mijn draad 2 keer om 2 vingers, haal dan de achterste over de voorste, haal dan nog eens de achterste over de voorste, en haal dan nog eens de achterste over de voorste, maar hou die laatste lus vast, trek je vingers eruit, en trek aan de onderste koordjes. Zie dat je in de lus een naald steekt, want anders kan hij terug verdwijnen!
Is de lus nog niet zo goed gelukt?
Geen nood, trek gewoon aan de onderste koordjes, en je krijgt (normaal gezien ;p ) terug een gladde draad!

LOSSE: Draad omslaan en doorhalen door de lus op je naald.

OPGEPAST! VANAF HIER HEB JE EERST EEN PAAR LOSSE (TIJDENS HET OEFENEN) OF ANDERE STEKEN NODIG!!!


VASTE: Insteken in het volgende gaatje, draad omslaan, doorhalen, dan heb je 2 lussen op je naald. Dan nog eens omslaan en door beide lussen doorhalen. Nu heb je een vaste gehaakt!

HALVE VASTE: Dit is ongeveer hetzelfde als de vaste. Insteken, omslaan, doorhalen, dan heb je weer 2 lussen op je naald staan. Dan NIET weer omslaan, maar de tweede lus die je op je juist op je naald hebt gezet, ineens door de andere lus doortrekken. Nu heb je weer 1 lus op je naald en heb je een halve vaste gehaakt.

STOKJE: Allereerst sla je de draad om je naald. Met die draad erop, moet je insteken, de draad omslaan en doorhalen. Nu heb je normaal gezien 3 lussen op je naald staan. Sla opnieuw om en haal door maar 2 van de 3 lussen. Nu heb je 2 lussen op je naald staan. Sla nog eens de draad om je naald en haal het nu weer om door 2 lussen, maar nu had je er ook maar 2 opstaan. Aan het einde van deze steek heb je weer 1 lus op je naald staan om je volgende steek mee te doen. STEEK AF!

HALVE STOKJE: Zoals de halve vaste op de vaste lijkt, lijkt deze ook op het stokje. Als eerste omslaan, dan insteken, dan de draad om je naald slaan en doorhalen. Nu heb je zoals bij het stokje ook 3 lussen op je naald, maar vanaf hier is het anders. Sla de draad weer om je naald, en haal deze door alle 3 de lussen (dit kan een beetje lastig zijn soms)! Nu heb je een half stokje gemaakt!

DUBBEL STOKJE: Als eerste moet je de draad 2 keer om je naald slaan. Sla dan in met deze lussen nog op je naald, omslaan en doorhalen. Nu heb je 4 lussen op je naald. Sla nu nog een om en haal door 2 van de 4 lussen door. Nu heb je 3 lussen op je naald. Sla nog een keer om en haal door 2 van de 3 lussen. Nog een keer omslaan en haal door beide lussen. Nu heb je terug 1 lus!

DRIEDUBBEL STOKJE: dit is eigelijk ongeveer hetzelfde als het dubbel stokje, maar je moet in het begin je draad 3 keer omslaan, en op het einde een keer meer door 2 lussen doorhalen. Gemakkelijk gezegd is dit: 3 keer om de naald slaan, insteken, omslaan, doorhalen, omslaan, door 2 lussen, omslaan, door 2 lussen, omslaan, door 2 lussen, omslaan, door 2 lussen, en je kan aan je volgende steek beginnen!